La Fundació Mútua Catalana celebra els 15 anys i ret homenatge a Joan Josep Marca

Publicat dijous 13 de Juny de 2019 07:47
  • Tarragona Ràdio

La Fundació Mútua Catalana ret homenatge al seu primer president, Joan Josep Marca, en el marc de l'acte commemoratiu del quinzè aniversari de l'entitat celebrat aquest dimecres al vespre a Casa Miret. El president, Pere Jornet, va elogiar la tasca del seu predecessor i va dir que els patrons de la fundació preservaran el llegat i la determinació de Marca a l'hora de donar suport a les expressions culturals i artístiques de les comarques del sud de Catalunya. Jornet va lliurar una placa a la vídua, Maria Josepa Duch, i una pintura obra de l'artista Pere Joan Salas.

L'acte de la Fundació va ser l'escenari del reconeixement en públic de la societat civil tarragonina i les institucions a la tasca de Joan Josep Marca. També van elogiar la seva trajectòria Jordi Agràs, en nom de la Generalitat, i Elvira Ferrando, en nom de l'Ajuntament de Tarragona. El nou Arquebisbe, Joan Planellas, i la rectora de la URV, Maria José Figueras, van assistir a la trobada al costat de nombrosos representants de les entitats i associacions culturals de la ciutat i la demarcació.

Aquest 2019, l'entitat atorga uns ajuts de 150.000 euros repartits entre una cinquantena de propostes. Com cada any, la Fundació signa convenis especials amb la Universitat Rovira i Virgili i l'Ajuntament de Tarragona.

A l'acte es van lliurar els premis de la tercera edició del Concurs de Pintura, Dibuix i Gravat que promou la pròpia Fundació i se'n van presentar les bases de la quarta convocatòria.