La Fundació Smart City es transformarà en Fundació Tarragona Cultura i Coneixement

Publicat dilluns 10 de Agost de 2020 18:00
  • Tarragona
  • Tarragona Ràdio

L’Ajuntament de Tarragona transformarà la Fundació Smart City en la Fundació Tarragona Cultura i Coneixement.
Aquesta nova entitat liderarà programes, projectes i accions per tal d’aconseguir una ciutat més vertebradora, inclusiva, social, proactiva, sostenible, participativa i projectada al món, així com divulgadora de cultura i coneixement.
Una de les primeres decisions ha estat redactar uns nous estatuts que s’adeqüin a aquest nou ens i convocar la plaça de gerent. El passat 27 de juliol els patrons de la fundació van donar el vistiplau a la reorientació, el canvi de nom i els nous estatuts que ha de tenir l’entitat.
el president de la Fundació i alcalde de la ciutat, Pau Ricomà, explica que la idea
és reorientar la fundació amb l’objectiu d’impulsar, vertebrar i acompanyar la transformació de Tarragona. El batlle defensa que això només es pot fer promovent el sorgiment d’iniciatives i projectes públics i/o privats, destinats al desenvolupament econòmic, mediambiental i socialment sostenible. A la vegada ser aparador de coneixement científic, tecnològic i cultural.
Un dels primers encàrrecs que tindrà la fundació és el desenvolupament del projecte del Banc de la Ciència i el Coneixement, que serà un espai de divulgació científica i tecnològica i a la vegada funcionarà de punt de trobada.