Autor: ACN

Autor: ACN

La Generalitat convida Pau Ricomà a lluir la moció aprovada de rebuig a la sentència

Publicat dijous 24 de Octubre de 2019 12:32
  • ACN
  • Joan Mercadé

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha convocat per al proper dissabte 26 d'octubre tots aquells alcaldes dels ajuntaments catalans que hagin aprovat la moció de resposta a la sentència del Tribunal Suprem que rebutja la condemna, demana l'amnistia per als presos i defensa el dret a l'autodeterminació. El Consistori tarragoní forma part d’aquests ajuntaments en aprovar la moció de rebuig a la sentència al plenari del dijous 17 d’octubre.

El text va ser promogut per l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l'Associació Catalana de Municipis (ACM), i per això les dues entitats municipalistes han cridat els municipis adherits a acudir a aquesta cita per tal de lliurar-li al president les mocions aprovades i signades.

L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà hi estarà convocat, ja que en el passat plenari municipal del dia 17 d’octubre, l’Ajuntament de Tarragona va aprovar una moció de rebuig a la sentència amb 14 vots a favor i 7 en contra. Els consellers del PSC van votar ‘no’ i els de Ciutadans i PP van abandonar la sessió per mostrat la disconformitat amb el debat de la sentència.

L’acte tindrà lloc a les 11.00 hores del dissabte, a la Galeria Gòtica del Palau de la Generalitat, i comptarà amb les intervencions de representants del món local; del president de l'ACM, Lluís Soler; del president de l'AMI, Josep Maria Cervera; del vicepresident del Govern i conseller d'Economia i Hisenda, Pere Aragonès, i del president de la Generalitat. Tot i que encara no es coneix quants alcaldes assistiran, un total de 814 dels 947 ajuntaments catalans han aprovat la moció, i les entitats promotores ja van assegurar que farien el possible perquè acudissin el màxim nombre possible.