La intervenció precoç i la prevenció, clau per evitar casos de malalties minoritàries i d'obesitat infantil

Publicat dijous 23 de Maig de 2019 13:03
  • ICS
  • Andrés Tejedera
  • Investigació
  • Tarragona

La intervenció precoç i la prevenció són clau per evitar casos de malalties minoritàries i d’obesitat entre els més petits. Són les conclusions de la onzena Jornada de Recerca que duu a terme l’Institut Català de la Salut al Centre Tarraconense de la ciutat.

Investigadors de totes les províncies catalanes han participat en les conferències que han tractat l’obesitat com a una pandèmia que afectat a tot el planeta. La jornada acabarà tractant temes clínics relacionats amb les malalties minoritàries.

El director clínic de pediatria de l’Hospital Germans Trias i Pujol, Carlos Rodrigo, ha manifestat que els primers moments de vida dels nens són clau per evitar futures malalties. Rodrigo pensa que s’ha d’actuar en l’època fetal.

En les xerrades s’ha destacat la importància d’aquestes investigacions, que en alguns casos han fet canviar les formulacions de productes d’algunes marques industrials per fer-les més saludables.

En quant a les malalties minoritàries, el diagnòstic precoç ha permet acabar amb certes malalties, però els investigadors admeten que encara s’ha de treballar més pel risc d’oblit que existeix per desconeixement.