Autor: Joan Mercadé

Autor: Joan Mercadé

La maqueta del vapor 'Mont-Sant' ja llueix al Museu del Port de Tarragona

Publicat dimecres 13 de Novembre de 2019 13:23
  • Joan Mercadé

L'embarcació de vapor 'Mont-Sant' ja llueix al Museu del Port de Tarragona amb una rèplica d'escala 1:30. L'obra s'ha presentat aquest dimecres i forma part de la gran multitud d'actes que portarà a terme el Port per celebrar els seus 150 anys d'història. El vaixell 'Mont-Sant' es va fabricar a Tarragona ara fa 100 anys i serà una de les peces fonamentals del Museu. Les instal·lacions, però, tancaran en els pròxims dies per tal de remodelar-lo de cara al nou projecte el novembre del 2020.

El president del Port, Josep Maria Cruset i l'encarregada del Museu, Mercè Toldrà han estat els encarregats de presentar una peça que ha portat molta feina, amb un projecte "de llarga durada, creat, documentat i realitzat des del mateix Museu". Cruset ha destacat la feina que hi ha darrere d'aquesta rèplica.

La maquetació del ‘Mont-Sant’ ha anat a càrrec de la modelista Encarna Porcel, que ha tardat 5 anys a fer-la. També ha estat clau la figura de Manuel Ortiz, qui va proporcionar l’única fotografia existent del vaixell per poder fer aquesta rèplica i que va morir fa pocs dies als 96 anys.

El 'Mont-Sant' va ser un dels dos vapors que es van fabricar a la factoria naval 'Astilleros Tarragona' l'any 1919. Dos anys després es presenta aquesta embarcació i l'abril del 1921 fa el primer viatge comercial.

Josep Maria Cruset ha aprofitat per animar als assistents a la presentació que aprofitessin l'oportunitat per visitar el Museu, que d'aquí a unes setmanes tancarà per començar amb la remodelació.