La Marató de Donació de Sang arriba aquest dissabte al Teatre Tarragona

Publicat dimecres 13 de Setembre de 2017 13:12
  • Joan López Soler

La Marató de Donació de Sang arriba un any més per Santa Tecla. Aquest dissabte el Teatre Tarragona serà l'escenari d'una cita que vol tornar a superar les 1.000 donacions, com ja s'ha fet en edicions anteriors.

Des de les 9 del matí fins les 9 del vespre totes les persones que hi participin podran viure activitats organitzades en el marc d'aquesta jornada presidida per la Cucafera.

Com a novetat, enguany també hi haurà donacions de plasma. Totes aquelles persones interessades hauran de demanar cita prèvia atès que es tracta d'un tipus de donació més lenta, d'uns 40 minuts.

La directora del Banc de Sang de Tarragona i les Terres de l'Ebre, Virginiua Callau, explica que de moment les reserves es mantenen en bons nivells. Aquest any hi ha hagut un final d'estiu inusual, arran dels atemptats de Barcelona i Cambrils.

En aquest mateix sentit també s'ha referit l'alcalde de la ciutat, Josep Fèlix Ballesteros. Destaca que aquesta marató solidària estarà protagonitzada per les entitats de la ciutat que hi aportaran un toc festiu.

Durant tot el dia es faran actes per amenitzar la jornada. Els Xiquets de Tarragona oferiran un pilar i hi haurà exhibició de puntaires o la visita de la mascota dels Jocs Mediterranis, el Tarracvs.

Per cada donació de sang se sostreuen 480ml. A Catalunya cada dia es necessiten entre 800 i 1.000 donacions.