La matriculació de cotxes creix 7 punts a Tarragona

Publicat dimecres 10 de Gener de 2018 10:41
  • Tarragona Ràdio
  • Tere Ortega

Els cotxes matriculats a la demarcació han experimentat un augment de 7 punts l'any passat. El 2017 s'ha tancat amb 16.243 matrícules. L'increment certifica la tendència a l'alça per cinquè any consecutiu i es recuperen nivells d'abans de la crisi econòmica que va començar el 2008.

Són dades que satisfan la patronal ASTAVE, l'Associació Empresarial de tallers de Reparació i Vendes de Vehicles. El secretari, Emili Beltran, destaca també el fet que s'hagin incrementat les vendes de vehicles comercials. Demostra una recuperació econòmica a les comarques tarragonines. El creixement ha estat del 24% en aquest sector.

El sector ocupa 5.500 treballadors assalariats a la demarcació i s'han d'afegir altres 2.500 autònoms que es dediquen a la venda i reparació de vehicles.

Des d'ASTAVE s'indica que el parc de vehicles està envellit amb més de 10 anys d'antiguitat. La 'mitjana d'edat' dels cotxes és de 12 anys. Els anys de crisi hi han tingut a veure.

D'altra banda, el 2017 ha situat el novembre i desembre com a mesos de més vendes. Hi ajuden les ofertes que s'acostumen a fer a finals d'any. També el comportament del comprador ha estat positiu els mesos de maig, juny i juliol.