La millora de l'Hospital de Dia permet fer més tractaments i més visites a Joan XXIII

Publicat dimecres 14 de Agost de 2019 12:25
  • Tarragona Ràdio

L’ampliació i millora dels espais de l’Hospital de Dia, ubicat a la tercera planta de l’Hospital Joan XXIII de Tarragona, han tingut una repercussió evident en la millora de l’atenció als pacients. Aquesta millora ha suposat, per exemple, l’ampliació de la cartera de serveis i la millora en l’eficiència i l’eficàcia de l’atenció als pacients del Servei de Medicina Interna del centre sanitari.

L’Hospital de Dia de Medicina Interna va néixer el 2013 amb l’objectiu de millorar l’assistència de pacients crònics complexos, disminuir les consultes a urgències i els ingressos hospitalaris de pacients que poden ser atesos en règim ambulatori.

Aquesta unitat compta amb un metge especialista en medicina interna, un MIR en rotació, i una infermera especialitzada que també realitza funcions de gestió de casos.

La cap de Servei de Medicina Interna, Teresa Auguet, explica que amb les obres de millora de l’Hospital de Dia “comptem amb una consulta pròpia per visitar i informar els pacients, amb total intimitat, i amb més espai a la nova sala de tractaments”. El nou Hospital de Dia aporta una nova sala d’espera gran i còmode, les consultes i despatxos adequats per donar una atenció individual a

cada pacient i dues àrees grans (sales polivalents) amb butaques i llits per dur a terme els tractaments adequats. De fet, aquesta àrea permet que determinats pacients puguin estar a l’Hospital Joan XXIII, sense necessitat d’ingrés, mentre els realitzen diferents proves complementàries o s’administra el tractament oportú, explica la doctora Auguet. La unitat compta amb una consulta totalment equipada, 7 butaques i 3 llits a la sala polivalent on es poden administrar tractaments.