La Muntanyeta extrema les mesures de confinament a la seva residència per evitar contagis

Publicat dilluns 23 de Març de 2020 10:01
  • Miguel González

La Muntanyeta extrema les mesures de confinament a la seva residència per evitar qualsevol contagi per coronavirus. Seguint les instruccions de la Generalitat, l'entitat ha adoptat un seguit de mesures excepcionals per protegir les persones amb paràlisi cerebral, un col·lectiu especialment de risc. Els serveis d'escola d'educació especial i el centre ocupacional de La Muntanyeta estan tancats. De les 23 persones que viuen a la residència del centre, 3 han marxat amb les seves famílies. La resta segueix el confinament amb totes les garanties sanitàries.

L'entitat ha extremat les mesures d'higiene, ha augmentat la plantilla de neteja i ha reorganitzat els grups de treball. Els residents tenen restringides les visites dels familiars, limitades només per casos d'urgència. Els residents però, mantenen l'activitat interna i segueixen fent tallers via telemàtica. La directora de L'Associació Provincial de Paràlisi Cerebral de Tarragona, Maria Pérez, assegura que segueixen amb certa preocupació l'evolució de la situació i atents a qualsevol recomanació de les administracions. Recorda que les persones amb paràlisi cerebral són un col·lectiu molt vulnerable en situacions d'aquest tipus.

Pel que fa als professionals que hi treballen, s'han eliminat els torns i els auxiliars que atenen els residents s'han organitzat en dos grups per poder donar resposta davant qualsevol evidència d'un possible cas positiu al centre.

Per la seva banda, la Fundació Privada Onada també ha limitat la seva activitat mentre duri el confinament. Onze dels seus usuaris amb discapacitat intel·lectual s'han repartit entre les dues llars residència de Sant Pere i Sant Pau i una tercera a Torreforta que gestiona l'Associació El Pont. En total hi viuen 25 persones que segueixen totes les mesures i recomanacions de confinament.