La nova etapa del Centre d’Art de Tarragona es desplegarà a Casa Canals, el Mercat del Fòrum i la Tabacalera

Publicat dilluns 16 de Desembre de 2019 13:49
  • Laura Casas

La nova etapa del Centre d’Art de Tarragona es desenvoluparà en tres espais de la ciutat: Casa Canals, el Mercat del Fòrum i la Tabacalera. El Tinglado 2 del Moll de Costa, per tant, deixarà de ser espai expositiu vinculat a aquest projecte cultural. Com ja va avançar l’alcalde a Tarragona Ràdio, el Centre d’Art canviarà de rumb aquest proper 2020 amb la posada en marxa de nous espais propis. És el cas de Casa Canals, que es convertirà en l’epicentre institucional, o el Mercat del Fòrum de la Part Alta, que es remodelarà per acollir les propostes més experimentals en art emergent.

La previsió és que estigui enllestit durant el segon semestre de l’any vinent. Una mica més enllà anirà la remodelació del magatzem 6 de l’antiga fàbrica de Tabacs. Cap a finals d’any o primers de 2021 s’habilitarà la planta baixa i l’equipament tindrà, progressivament, sala d’exposicions, espai d’assaig o sales de coworking artístic.

L’alcalde i conseller de Cultura, Pau Ricomà, destaca l’aposta clara per la cultura i la creació. Diu que el Centre d’Art esdevindrà un referent independent i de qualitat i que s’escamparà per tota la ciutat.

Tot plegat mentre s’activa el concurs públic per escollir la nova direcció artística del Centre d’Art, que disposarà de tres anys per desplegar la seva proposta. El cap de gestió tècnica de l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament, Carles Figuerola, explica que, mentrestant, aniran aprofitant i adaptant la programació que ja estava en marxa.

Per acompanyar la direcció artística en el desenvolupament del projecte, el Centre d’Art comptarà amb un consell assessor format per nou persones expertes en art contemporani.