La passarel·la Port-Ciutat ja té data de finalització: el 31 de març

Publicat dijous 08 de Febrer de 2018 16:19
  • Laura Casas

Immediatament després, a primers d’abril, començarà la remodelació del passeig marítim. Ho ha manifestat el president de l’Autoritat Portuària, Josep Andreu, en la presentació dels resultats de l’any 2017.

L’estructura del pas elevat per a vianants ja és una realitat i ara s’ha de completar la part d’instal·lacions com ara col·locació de la barana, il·luminació i els ascensors. Tot plegat estarà enllestit a finals de març. A l’abril ja es posarà en marxa l’altra gran actuació prevista a la zona: la remodelació integral del passeig marítim. Els treballs s’han adjudicat i la previsió és que les obres acabin al mes de novembre i que no interfereixin la campanya de platges. En aquest sentit, es prioritzarà la part que toca al Port Esportiu, on s’habilitarà un accés a la platja per a persones amb mobilitat reduïda.

Ho explica Josep Andreu.

La vorera per a vianants s’eixamplarà i s’habilitarà un carril bici que enllaçarà amb el del KM0 de l’Escullera. Les places d’aparcament que es perdin es recuperaran alçant un pis al pàrquing que hi ha a tocar de la seu de l’Autoritat Portuària.

Pel que fa a les infraestructures ferroviàries, Andreu ha avançat que el port estudia un projecte de pas alternatiu dels trens de mercaderies, amb previsió que en el termini de deu anys la ciutat de Tarragona pugui impulsar la recuperació de la façana marítima. En aquest sentit, ha confirmat que, quan el projecte estigui “una mica més madur”, es presentarà al govern espanyol, a Adif i Renfe.