Presentació de la quarta edició del 'Psicurt'. Autor: Joan Mercadé

Presentació de la quarta edició del 'Psicurt'. Autor: Joan Mercadé

La pel·lícula 'Campeones' dóna el tret de sortida al 'Psicurt', un festival de curtmetratges sobre salut mental

Publicat dijous 10 de Octubre de 2019 20:30
  • Joan Mercadé

El Psicurt, festival de curtmetratges sobre salut mental, ja està en marxa. Ho va fer en el dia d'ahir i s'allargarà fins al diumenge amb més de 30 curts que pretenen apropar a la ciutadania els diferents àmbits de la salut mental a través del cinema.

La pel·lícula 'Campeones' de Javier Fesser va donar el tret de sortida a la quarta edició del festival. Posteriorment hi va haver un col·loqui amb la participació d'un dels guionistes de la pel·lícula, David Marqués.

La inauguració del festival va anar a càrrec de Jaume Descarrega, coordinador del Psicurt; Pau Ricomà, alcalde de Tarragona i Carmen Cabezas, subdirectora de promoció de la Salut de la Generalitat de Catalunya. Ella mateixa va agrair, de part del Govern de Catalunya, l'execució d'actes com aquest i ha remarcat la importància de la cultura per tenir una bona salut mental.

Per aquest certamen s'han seleccionat 32 curts dels 294 que es van presentar. El festival té com a objectiu provocar un efecte de promoció, previsió i intervenció en diversos àmbits de la salut mental a través del cinema. És un projecte cultural, social i de salut que potencia la creativitat artística i la sensibilitat del públic al voltant de la salut mental, alhora que projecta la ciutat de Tarragona com a referent cultural.

El 'Psicurt' es portarà a terme a l'edifici de l'Antiga Audiència de Tarragona i l'entrada és gratuïta.