La pirotècnia italiana Poleggi de Canepine guanya el 28è Concurs Internacional de Focs Artificials de Tarragona

Publicat diumenge 08 de Juliol de 2018 13:28
  • Tarragona Ràdio
  • Ajuntament de Tarragona
  • ACN
  • Concurs de focs

La pirotècnia italiana Poleggi de Canepine ha estat la guanyadora del 28è Concurs Internacional de Focs Artificials de Tarragona després d’una dècada en la qual no havia guanyat cap pirotècnia estrangera. El veredicte del jurat que s’ha fet públic aquest diumenge al migdia ha atorgat 1.538 punts a l'empresa italiana, el que suposa 156 punts més respecte el segon premiat. Aquest ha recaigut en la pirotècnia del Mediterráneo de Vilamarxat.

Amb el Trofeu Venus Ciutat de Tarragona la pirotècnia italiana realitzarà els focs de les Festes de Santa Tecla d’enguany mentre que els valencians s’han adjudicat el castell de focs de la Festa Major de Granollers. “Insistim en què ens hem trobat un concurs amb molt nivell”, ha afirmat el director del concurs tarragoní, Xavier González, que ha valorat que el castell guanyador ho ha estat per “la globalitat i la contundència de la proposta en general”.

 

 

TAULA DE PUNTUACIONS

 


Empresa

Tomàs S.L. de Benicarló

(Castelló)

 

Xaravia S.L. de Albarellos - Monterrey

(Ourense)

Poleggi de Canepine

(Itàlia)

 

Pirotecnia del Mediterraneo de Vilamarxant

(València)

 

Dia de participació

Dimecres 4 de juliol

Dijous 5 de juliol

Divendres 6 de juliol

 

Dissabte 7 de juliol

 

Puntuació total

1.345

1.316

1.538

 1.382

Classificació

3r

4t

1r

 2n

Premi

Premi del públic de Tac12

 

Trofeu Venus Ciutat de Tarragona

 

 

Premi Especial Festa Major de Granollers-Trofeu Blancs i Blaus

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

JURAT

 

El Jurat ha estat integrat per 12 membres, sota la presidència de l’alcalde de la Ciutat. Diàriament, el jurat ha efectuat les seves votacions que seran lliurades a la secretària i després de cada llançament, en un sobre tancat.

 

Dins el jurat, es constitueix una subcomissió tècnica integrada persones vinculades amb el món de la pirotècnia, que seran les encarregades de determinar les penalitzacions, si és el cas, previstes en les bases.

 

A l'hora de prendre la seva decisió, el jurat valora especialment: l'ocupació de l'espai aeri; la puresa, la intensitat, la brillantor i la durada dels colors; la varietat cromàtica, lluminositat, dimensions, disseny i perfecció de formes, elegància, diversitat d'efectes, sonoritat, conjunció amb l'entorn, originalitat, ritme, el guió de l’espectacle, l’arrencada inicial, el crescendo final i l'acceptació per part del públic.

 

Cada un dels setze criteris es puntua de 0 a 10, per la qual cosa, cada membre del jurat pot atorgar un màxim de 160 punts, i per tant cada empresa pot obtenir un màxim de 2.080 punts.