La Pirotècnia Tomàs, de Benicarló, obre aquest dimecres el Concurs de Focs

Publicat dimecres 04 de Juliol de 2018 07:19
  • Laura Casas
  • Concurs de focs

La Pirotècnia Tomàs, de Benicarló, donarà aquest dimecres el tret de sortida al 28è Concurs Internacional de Focs artificials Ciutat de Tarragona. El certamen se celebrarà fins dissabte des de la Punta del Miracle, amb espectacles pirotècnics a les 22.30 hores. En aquesta edició també participaran la Pirotècnia Xaraiva d'Orense, la de Poleggi d'Itàlia i la Pirotècnia del Mediterráneo, de València. Durant els quatre dies de concurs, tindrà lloc la segona jornada formativa Vora els focs, amb l’objectiu de fomentar la cultura al voltant de la pirotècnia.

La Pirotècnia Tomàs, fundada l'any 1994, participarà per segon any en el concurs. També ha intervingut en els principals concursos i festivals pirotècnics de l'Estat i ha disparat diverses mascletades a la plaça de l'Ajuntament de València. El responsable de la Pirotècnia Tomàs, Jaume Verge, ha explicat a Tarragona Ràdio que la part final del seu castell de focs és molt impressionant.

L’endemà serà el torn de gallega Xaraiva. Fundada el 1960 és un dels referents de la pirotècnia al nord de la península. Ha guanyat concursos importants com els de Vitòria - Gasteiz, Bilbao, Burgos o Valladolid i aquesta serà la seva quarta participació a Tarragona.

El tècnic de festes Xavi Gonzàlez diu que esperen un concurs compensat, amb continguts clàssics com és la pirotècnia arribada de València.

El divendres 6 de juliol, la Pirotècnia italiana Poleggi de Canepine s'estrenarà per primera vegada al Concurs. Finalment, la Pirotècnia del Mediterráneo, de Vilamarxant, tancarà el certamen el dissabte. També serà la seva primera participació al certamen tarragoní.

El guanyador del Concurs s'emporta el primer premi Venus Ciutat de Tarragona, amb l'adjudicació dels espectacles públics de focs artificials durant les Festes de Santa Tecla de 2018, amb un valor de 26.000 euros.