La poesia, Jordi Tiñena i l’exili, protagonistes de la Primavera Literària

Publicat dijous 14 de Març de 2019 13:03
  • Laura Casas

La poesia, Jordi Tiñena i l’exili seran protagonistes de la Primavera Literària. La programació compta amb un total de 66 activitats, organitzades per 34 entitats. Començaran amb motiu del Dia Mundial de la Poesia, aquest proper 21 de març. Al voltant d’aquesta jornada hi haurà un vermut poètic, el mateix dia a la Biblioteca Pública i, com a novetat, en aquest espai, una Marató de Poesia Viva al Camp de Tarragona. Tindrà lloc l’endemà. Novetat és també el festival Poetitza’t, el cap de setmana del 14 al 16 de juny.

La Primavera Literària també recordarà la trajectòria de l’escriptor Jordi Tiñena, traspassat l’any passat. Hi haurà una exposició al vestíbul del Teatre Metropol, que després circularà per altres espais de la ciutat. Al juny es presentarà el llibre resultat de les jornades que se li van dedicar el passat febrer per repassar la seva figura i obra. Un altre dels eixos centrals del programa són els 80 anys del final de la Guerra Civil, una efemèride que també planarà el 4 de maig durant el lliurament dels Premis Literaris Ciutat de Tarragona. Joan Cavallé, tècnic de Cultura de l’Ajuntament.

Un altre dels fets destacats són els 20 anys d’Arola Editors. El seu responsable, Alfred Arola, protagonitzarà la recepció al món de les lletres prèvia a Sant Jordi, el 10 d’abril.