La primera afectació de la grip se situa entre el 15 i el 30 de desembre

Publicat dimecres 08 de Novembre de 2017 12:35
  • Tarragona Ràdio
  • Joan López Soler

La primera afectació de la grip se situa entre en 15 i el 30 de desembre. L’arribada del fred és un factor que ajuda a la pervivència d’aquest virus. Des de finals d’octubre s’ha posat en marxa la campanya de vacunació contra la grip. En total es distribuiran 30.000 vacunes al Tarragonès i al Baix Penedès, que se centraran en la població diana, és a dir, en aquells grups de gent d’alt risc com les persones grans o amb patologies cròniques, les embarassades o interns en institucions tancades.

En una entrevista a l’espai ‘Curar-se en Salut’ del Matí de Tarragona Ràdio la infermera Lídia Miró explica que any rere any s’intenta ampliar la vacunació en els grups de risc perquè la cobertura no és tan gran com hauria de ser. Diu que tenim la percepció que la grip és una malaltia banal però, assegura, que en cap cas ho és. Destaca que un dels punts àlgids té lloc a finals d’any. Per això inicien la campanya una mica abans amb l’objectiu que aquelles persones vacunades disposin dels anticossos necessaris.

A banda de prevenir la grip aquesta campanya de vacunacions també vol reduir les hospitalitzacions i els índexs de mortalitat causades per aquest virus.

La campanya sobre la població diana durarà fins el 30 de novembre. A partir de llavors les vacunacions s’allargaran fins que s’esgotin les existències. Per vacunar-se de la grip es pot demanar una cita amb el personal d’infermeria dels centres d’atenció primària. Ara per ara no hi ha una situació d’epidèmia de grip.