La professó del Corpus i l'ou com balla arriben dissabte coincidint amb el cap de setmana de Sant Joan

Publicat dijous 20 de Juny de 2019 18:03
  • Miguel González

La professó del Corpus i l'ou com balla arribaran aquest dissabte 22 de juny coincidint amb el cap de setmana de la Revetlla de Sant Joan.
Enguany, el darrer dia d'aquesta celebració religiosa que varia segons cau la Setmana Santa, coincideix amb la vigília de Sant Joan, en diumenge.
Per aquest motiu, el Capítol de la Catedral i la Conselleria de Cultura i Festes han decidit traslladar els actes aquest cap de setmana.
El tradicional Ou com balla es divideix en dues sessions. S'instal·larà dissabte a la tarda a la font del claustre, de les 15 a les 21H.
També hi serà diumenge 23 al matí.
La Professó de Corpus de Tarragona repetirà recorregut, estrenat l'any passat.
El tècnic de cultura i festes, Hèctor de la Salud, ha parlat dels canvis en una entrevista a Tarragona Ràdio.
A partir de dos quarts de sis hi haurà el toc de classe des del campanar de la Catedral, que donarà pas al toc de campanes d’entrada pontifical i al posterior ofici religiós.
L'acte començarà a les vuit del vespre des del pla de la Seu i desfilarà pels carrers del voltant de la Catedral.
HI participaran els elements festius de la ciutat més antics com el Magí de les Timbales, els gegants Negritos, els Moros o els del Cós del Bou, acompanyats dels grallers Tocaferro, La Virolla i la Sonagralla.
En acabar el recorregut, els elements festius tornaran cap a la plaça de la Font, on ballaran els Negritos i Gegants i es repartiran les tradicionals coques de cireres.