La recuperació de la volta romana i la façana de Ca L'Agapito es finançarà amb l’1,5% Cultural

Publicat dijous 14 de Març de 2019 06:19
  • Tarragona Ràdio

La recuperació estructural de la volta romana i restauració de la façana de la Plaça del Pallol de Ca L'Agapito es finançarà amb l’1,5% Cultural de l’Estat. El Ministeri de Foment hi destinarà el 75% del pressupost total, que és de gairebé 1,1 milions d’euros. 

Ca l'Agapito era el projecte estrella del Pla Integral de la Part Alta. Sobre aquest immoble es va projectar un espai de benvinguda per als visitants, amb funcions de centre cultural. La seva rehabilitació estava pressupostada en uns cinc milions d'euros.

Ara bé, amb la Llei de Barris paralitzada, no van arribar els tres milions d'euros de la Generalitat, que havia de finançar el 50% del projecte. Al 2011 es van dur a terme les darreres excavacions.

Pel que fa a la demarcació de Tarragona, s'han inclòs vuit projectes. També és el cas de la regeneració Patrimonial i posada en valor del primer recinte del Monestir de Santes Creus - Plaça de Santa Llúcia d'Aiguamúrcia o l'adequació funcional d'una sala de l'antic Convent de Santa Anna d’Alcover. 

Una altra actuació inclosa serà la recuperació i posada en valor del Castell d’Amposta o la recuperació del Portal de Sant Francesc a les Muralles Medievals de Montblanc. A Riudecanyes, es restaurarà el Castell d'Escornalbou per a usos culturals.

El Ministeri de Foment aportarà 5,65 milions d'euros euros a projectes de recuperació i posada en valor del patrimoni històric de Catalunya amb càrrec als fons que es generen per a l'1,5% cultural com a conseqüència de l'execució de l'obra pública. Una xifra superior a la del 2018 que va ser de 3,8 milions.