La residència d'avis de Llevant es trasllada a l'Hotel Núria pel coronavirus

Publicat dijous 26 de Març de 2020 09:59
  • Laura Casas
  • Tarragona Ràdio

La residència d'avis de Llevant es trasllada a l’Hotel Núria. D’aquesta manera es busca guanyar una seixantena de llits per atendre l’increment de malalts per coronavirus. L’operació anirà a càrrec de la Xarxa Santa Tecla, que ja té l’autorització de la Generalitat, segons ha pogut confirmar Tarragona Ràdio. Els llits que es guanyin amb el trasllat a l’hotel de la Via Augusta estaran a disposició de l’Hospital de Santa Tecla i de l’Institut Català de la Salut, que podran derivar-hi els malalts que considerin oportú.

L’hotel, de tres estrelles, ja ha estat desinfectat i habilitat de manera adequada per poder rebre els usuaris de la residència, que s’estaran en habitacions individuals. El trasllat es farà en les properes hores i amb totes les garanties de seguretat, tenint en compte la situació d’estat d’alarma en què ens trobem.

El trasllat es farà aquest divendres

El director adjunt de la Xarxa Santa Tecla, Joan Aregio, ha explicat a Tarragona Ràdio com es farà aquest divendres el trasllat dels avis i àvies de la residència de Llevant. Diu que és una operació que s’han plantejat davant la demanada més que previsible de llits pel coronavirus. 
Per Aregio es persegueix un doble objectiu: D’una banda, preservar a les persones grans ingressades a la residència de l’entorn sanitari on estaven, on hi ha més risc. De l’altra, aconseguir llits lliures en aquest espai de Llevant. Traslladant-los cap aquest entorn més asèptic, diu el directiu de la Xarxa, es garanteixen els dos objectius. 

Ha volgut agrair les facilitats mostrades en tot moment des de la propietat de l’Hotel. També ha agraït a l’Ajuntament de Tarragona que els hagi facilitat el transport, amb autobusos de l'EMT, per poder fer el trasllat del avis i àvies aquest divendres. 
Finalment, també ha agraït la comprensió dels familiars dels avis.