La restauració i la cultura obriran a partir d'aquest dilluns

Publicat dijous 19 de Novembre de 2020 13:38
  • Tarragona Ràdio

La Generalitat ha anunciat el pla que permetrà obrir sectors com el de la restauració i la cultura amb limitacions horàries i d’aforament. El vicepresident del govern en funcions de president, Pere Aragonès, ha insistit en el fet que la situació encara és complicada i que l’objectiu és salvar vides i que, ara, ja estem en disposició de relaxar mesures.

No obstant això, Aragonès ha iremarcat que no és un pla de desescalada com el de la primavera, ni un pla per recuperar la normalitat.

La consellera i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha anunciat que la limitació d'aforament de la restauració serà des de les 6 del matí fins a les 21:30. Hi haurà una distància de 2 metres i 4 persones per taula, a no ser que sigui grup bombolla. L'interior dels locals tindran una limitació del 30 per cent en locals que tinguin bona ventilació.

Pel que fa a les universitats continuaran com fins ara, amb classes virtuals i amb activitats bàsiques presencials. Les extraescolars estaran obertes si estan organitzades per centres educatius amb grups estables. S’afegeixen activitats competitives aire lliure.

La cultura obre: els teatres, cinemes i auditoris fins al 50 per cent amb 500 persones com a màxim. També estaran oberts museus, biblioteques... amb un límit d'aforament del 30 fins al 50 per cent.

Obren instal·lacions esportives a l'aire lliure amb un 50 per cent d’aforament i els espais d'interior com pavellons i gimnasos amb un aforament limitat al 30 per cent amb cita prèvia. Piscines sí podran fer servir els vestidors.

El comerç continua amb la limitació del 30 per cent, en els de menys 800 metres. Els més grans ara poden obrir el cent per cent de l'espai però amb una restricció del 30 per cent de l’aforament.

Les activitats recreatives estaran tancades: les lúdiques interiors com bingos, casinos o festes majors.

Es manté la limitació com a màxim de 6 persones i el confinament municipal de cap de setmana i el confinament de Catalunya cada dia. El toc de queda es manté de 22 a 6 del matí.

En 15 dies, s’activarà el segon tram que contempla l’obertura centres comercials amb 30 per cent i comerços del 30 al 50. El confiament municipal cap de setmana passarà a ser comarcal i els teatres i cinemes passaran del 50 al 70 d’aforament.

A partir del 21 desembre, es passaria al tercer tram, amb activitats socials que es podran fer amb un màxim de 10 persones i no hi haurà confinament perimetral.

Budó ha reiterat que s’ha de reprendre l’activitat, però sense oblidar que estem en mig de la segona onada.

Pel que fa al teletreball, el govern ha confessat que no pot dictar l’obligatorietat, però que continua el compromís amb les empreses, patronals i sindicats per fomentar-lo i, així, reduir la mobilitat.