La revista Horizon Magazine de la Comissió Europea es fa ressò d'una investigació de l'IPHES sobre el canvi climàtic

Publicat dijous 04 de Octubre de 2018 10:25
  • Tarragona Ràdio
  • IPHES
  • Canvi climàtic

La revista electrònica Horizon Magazine de la Comissió Europea es fa ressò a l'article del projecte de recerca que dirigeix la doctora Elodie Brisset, geòloga de l'IPHES. En el text es parla de les societats prehistòriques mesolítiques que vivien al litoral europeu fa 9.000 anys, quan el nivell del mar va pujar més de 10 metres al llarg d'un mil·lenni.

Aquest augment es va produir com a resultat de l'escalfament global esdevingut després de l'última glaciació. Com a conseqüència es van inundar àmplies zones costaneres, quedant sota les aigües assentaments humans, i els paisatges i recursos naturals van patir importants alteracions.

La doctora Brisset insta a especialistes en geologia i arqueologia a investigar conjuntament, ja que els estudis transdisciplinars ofereixen una oportunitat per desvetllar com les societats del passat han interactuat i s'han adaptat a contextos de ràpids canvis climàtics, especialment a les regions costaneres, on avui dia viuen prop del 80% de la població mundial.