La RFEF aposta per acabar la temporada abans del 30 de juny

Publicat dimarts 17 de Març de 2020 20:26
  • Nàstic
  • TarragonaDigital / Tarragona Ràdio

La RFEF aposta per finalitzar sobre la gespa la temporada 2019-2020 encara que això suposi allargar el calendari fins a finals de juny, sense descartar anar al juliol


Les competicions s’han de finalitzar. Així de contundent ha estat aquesta tarda Luis Rubiales, president de la Real Federación Española de Fútbol, després de la reunió amb una gran majoria dels presidents de les federacions territorials que «han estat unànimement d’acord en donar suport a la visió de la RFEF», segons el mateix Rubiales. El màxim mandatari de la federació ha deixat clara la voluntat de l’estament que presideix afirmant que l’ha avalat la UEFA: «Les competicions s’han de finalitzar, a ser possible abans del 30 de juny».

L’equador exacte del 2020 podria no ser la data límit, ja que Rubiales ha deixat clar que «no ha de ser un mur infranquejable; si queden partits per jugar, lluitarem per a què hi hagi justícia, homogeneïtat i igualtat per a què la classificació digui allò que s’ha guanyat sobre el camp». Això afecta directament al Nàstic i a la Pobla de Mafumet, únics dos representants del futbol tarragoní a Segona Divisió B i Tercera Divisió, categories on té control directe la RFEF.


Tres claus: salut, economia i competicions

El discurs de Rubiales amb els presidents de les federacions territorials ha estat basat en tres pilars: la salut, l’economia i les competicions. En el primer aspecte, el president ha avisat que una o dues setmanes abans del retorn de la competició es donaran tots els detalls, deixant clar que «fins aleshores tots els mitjans a les nostres mans estan al servei de l’administració pública, que és qui marcarà l’inici de les competicions». Pel que fa a l’àmbit econòmic, ha carregat contra LaLiga de Javier Tebas afirmant que «el futbol no professional cobrarà fins al darrer euro d’ajudes i subvencions, està tot garantit».


Sobre les competicions, Rubiales ha estat molt més contundent encara: «Els clubs i els seguidors esperen justícia i igualtat per a la temporada 2019-2020, aquesta ha d’acabar amb les mateixes regles tot i el coronavirus». Sobre la taula s’han proposat diferents opcions on destacava una idea comuna: acabar com sigui la temporada abans del 30 de juny. Això sí, el camí per aconseguir-ho tenia tres bifurcacions i cap d’elles ha convençut els dirigents.


La primera era acabar la classificació com està ara, fet que Rubiales ha titllat «d’injustícia, impediríem els equips lluitar pel títol, per salvar la categoria, etc. És impossible assegurar que la classificació d’ara serà la mateixa que al final». La segona era donar per nul·la tota la campanya: «diem que no, no ho podem fer, volem acabar la temporada». I la tercera era la més perjudicial per al millor club de casa nostra, el Nàstic: retrocedir al final de la primera volta i donar per bona aquella classificació. Això hauria provocat el descens dels grana a Tercera, ja que els tarragonins eren quarts per la cua en la jornada 19: «No avalarem aquesta situació, hi ha qui ha fet una bona segona volta i està en bones posicions, això seria premiar algú amb una posició passada i està fora de lloc», ha explicat Rubiales.

Acabar sigui com sigui

La posició de la RFEF és clara: acabar les lligues com sigui. «Només en queda l’opció d’acabar la temporada, la nostra proposta és allargar el calendari allò que sigui necessari per acabar les competicions; estem en un moment història on hem d’estar tots i sumar tots, qualsevol altra opció és un escenari antiesportiu que no contemplem», ha rematat Rubiales. Això sí, no ha descartat que el retorn de la competició sigui sense públic: «Tornar a jugar a porta tancada seria la darrera opció, estarem a allò que ens diguin les autoritats, ara mateix no podem esbrinar el futur». Caldrà esperar a l’avanç o l’esperada disminució del coronavirus per poder veure el futur immediat amb més claredat.