La Sala Zero prepara un ERTO

Publicat dijous 26 de Març de 2020 10:15
  • ACN

L'Associació de Sales de Concerts de Catalunya (ASACC) assegura que els 80 establiments associats estan tenint unes pèrdues setmanals d'1,5 MEUR a causa de la crisi del coronavirus.
La situació fa que alguns establiments estiguin preparant un ERTO. És el cas de la Sala Zero de Tarragona, que té dotze treballadors "entre cambrers, tècnics, personal de seguretat, producció i administració", tal com indica Àngel Lopera, un dels propietaris. De moment ja han hagut de cancel·lar quinze concerts, amb la pèrdua d'ingressos que això suposa. A més, no han pogut comptar amb la vessant de discoteca que també té la Sala Zero. Encara estan fent números per acabar de quantificar l'impacte econòmic. Lopera afirma que alguns concerts que ara han hagut d'ajornar els han pogut reprogramar de cara a la tardor, però altres serà més complicat.CORONADIJOUS LOPERA

En una situació similar es troba la Sala RedStar de Valls que, com a mínim, deixarà d'acollir una vintena d'actuacions. Un dels seus responsables, Edu Ortega, és encara més pessimista, i alerta que potser no podran tornar a obrir portes. "Estem negociant crèdits amb els bancs i intentant endarrerir pagaments per poder reobrir. Se'ns estan menjant les despeses d'infraestructura", reconeix. En el seu cas, han de pagar el lloguer del local i les factures d'aigua, llum i telèfon. D'empleats fixes no en tenen, ja que obren en funció dels esdeveniments que preparen i fan contractes per dies.