La salut emocional del 61% de les persones ateses per Creu Roja a Tarragona ha empitjorat per la pandèmia

Publicat dimecres 07 de Abril de 2021 11:33
  • Tere Ortega
  • Tarragona Ràdio

La salut emocional del 61% de les persones ateses per Creu Roja a Tarragona ha empitjorat a causa de la pandèmia. Segons l’informe de ‘L’Observatori sobre l’impacte de la COVID-19 en els col·lectius vulnerables’ més de la meitat de persones usuàries de l’àmbit d’intervenció social (de les 334 enquestades a la província) declaren que la pandèmia ha repercutit negativament en la seva salut emocional i que a un 11% de les llars hi ha hagut algun membre afectat directament pel virus.

Amb motiu del Dia Mundial de la Salut, aquest 7 d’abril, Creu Roja porta a terme accions de sensibilització sobre els condicionants socioeconòmics en la salut al Mercat Central de Tarragona i al Mercat de Torreforta. La responsable del Departament de Salut de Creu Roja Tarragona, Elena Manrique, ha explicat a Tarragona Ràdio, que han estat moltes les persones que han acudit per primera vegada arran de les conseqüències de la pandèmia.

El 56,7% de les persones usuàries afirma tenir un estat de salut regular, dolent o molt dolent i el 35,2% assenyala que ha empitjorat després de la pandèmia. A més, com a conseqüència indirecta de la COVID-19 el 66% afirma tenir algun problema emocional sempre o la major part del temps, sent la preocupació (43,1%), la tristesa

(28,9%) i la depressió (24,9%) els estats d'ànim negatius més estesos. El 33,5% ha estat afectat per la COVID-19 d'una manera propera, sent un 15,8% els qui declaren haver contret la malaltia personalment.

Creu Roja ha engegat a l’àmbit provincial el projecte Unitat de Suport al Canvi per oferir acompanyament psicològic als usuaris dels programes de l’entitat. Més de 2.300 persones ja han estat sensibilitzades a la demarcació