La Setmana Santa de Tarragona i Repsol renoven el seu conveni de col·laboració

Publicat dilluns 12 de Març de 2018 11:10
  • Laura Casas

La Setmana Santa de Tarragona i Repsol renoven el seu conveni de col·laboració. L’acord, que fa anys que se segella prèviament a la celebració, recull una aportació econòmica de 15.000 euros destinada a les activitats de l’Agrupació d’Associacions. L’acte de signatura s’ha dut a terme a l’església de Sant Llorenç i ha estat un “agermanament” simbòlic entre els dos gremis més antics de la ciutat: els Pagesos i els Marejants, que hi han portat dos dels seus armats.

El president de l’Agrupació d’Associacions de Setmana Santa de Tarragona, Francesc Seritjol, explica que enguany no hi haurà moltes novetats. Com va avançar a Tarragona Ràdio, les més significatives passen per una millora al pas de la Presa de Jesús, que s’ha allargat uns 70 centímetres per encabir-hi cinc portants més. També s’han renovat estructures de diferents misteris i un altre dels canvis és que el pregó deixa l’horari de tarda i es trasllada al migdia. Seritjol lamenta, però, que la situació política hagi aturat la cursa pel reconeixement com a Festa d’Interès Nacional. 

El responsable de Comunicació i Relacions Externes de Repsol a Tarragona, Josep Bertran, destaca que l’acord amb la Setmana Santa s’inscriu en l’aposta de la companyia per fomentar la cultura i les tradicions del territori.

Al marge d’aquesta aportació, Repsol col·labora de manera puntual amb altres Confraries i Gremis de la ciutat.