La sindicalista tarragonina,Teresa Fortuny, distingida amb la medalla al treball Francesc Macià 2014

Publicat dimarts 04 de Novembre de 2014 18:26
  • Tere Ortega

La sindicalista tarragonina, Teresa Fortuny, és una de les premiades amb les medalles i les plaques al treball Francesc Macià 2014. En total, reconeixen la trajectòria de 12 persones i quatre entitats. 

Teresa Fortuny continua en l’actualitat vinculada a CCOO com a participant a la Federació de Pensionistes i Jubilats, a la Secretaria de la Dona i a la Comissió de Moviments Socials. Militant d’esquerres i feminista, va néixer a Tarragona el 1945. El seu pare havia estat fundador dels cens d'obrers portuaris del Port de Tarragona. 

 

També ha estat guardonat Rafael Domènech Jordà. Format en el món de l’hoteleria, comença a treballar a l’Hostal Sport, negoci familiar amb més de 90 anys d’història a Falset. L’hotel-hostal contribueix a promoure la cultura del vi i de l’enoturisme al Priorat a través de l’organització de conferències enoturístiques i que atreu turistes a la comarca, amb una oferta de productes de qualitat que vinculen vi, gastronomia, paisatge i cultura. Actualment disposa d’un celler amb més de 230 referències vitivinícoles.

 

L'arquitecte Jordi Bonet, els empresaris Salvador Alapont i Alexandre Juanola, l'alcalde de Deltebre i cooperativista, Agustí Casanova; la Fundació Catalana Síndrome de Down i l'escola de Seat han estat també premiats.

Els guardons es van crear l'any 1938 i són oberts a qualsevol persona o entitat.