La situació política catalana, protagonista de la primera tertúlia després de l'1-O

Publicat dimarts 10 de Octubre de 2017 11:54
  • Tarragona Ràdio

La situació política catalana protagonitza la primera tertúlia de Tarragona Ràdio després del referèndum de l'1 d'octubre. En aquesta trobada representants de partits polítics al consistori han intercanviat opinions sobre el moment crucial que travessa el país.
Per part del PSC, Javier Villamayor, ha fet referència a l'anunci del trasllat de la seu social per part d'empreses catalanes arran de la votació de l'1-O.

El portaveu de C's, Rubén Viñuales, troba desafortunades les declaracions del portaveu del PP, Pablo Casado, comparant les decisions de Carles Puigdemont amb el que va viue el president Companys l'any 1934. Tot i això, destaca que és difícil dialogar amb qui incompleix la llei.

La regidora del PDeCAT, Cristina Guzmán, diu que mai s'han tancat les portes al diàleg tot i que també ha estat crítica amb les últimes reaccions del PP.

El portaveu d'Esquerra Republicana, Pau Ricomà, explica que és l'hora de mediar però subratlla que no hi ha el mínim gest per part de l'Estat. En aquest escenari creu que s'han de fer efectius els resultats del referèndum.

El regidor d'Units per Avançar, Josep Maria Prats, creu que la mediació i el diàleg s'ha de fer a través d'una figura europea o internacional.

Aquesta tarda està previst que el president Carles Puigdemont comparegui al Parlament per anunciar quines accions emprendrà el govern de la Generalitat a partir d'ara.