La Subdelegació del Govern activa un paquet d'ajudes pels afectats de l'incendi de la Ribera d'Ebre

Publicat dilluns 15 de Juliol de 2019 12:46
  • Tarragona Ràdio
  • incendi
  • Subdelegació
  • Arnau Montreal

El govern central prepara una sèrie d’ajudes d’aplicació immediata de fins a 800.000 euros per les zones afectades de l’incendi a la Ribera d’Ebre, que es va donar per extingit oficialment el passat 7 de juliol.

Així s’ha presentat en la reunió mantinguda aquest dilluns entre el subdelegat del govern a Tarragona i els alcaldes i agents territorials de la zona afectada. Les ajudes que s’han de tramitar de manera més urgent afecten els habitatges de primera residència, la neteja i reparació dels boscos i ajudes fiscals per als agricultors afectats.

El subdelegat, Joan Sabaté, ha explicat però que aquestes competències són de la Generalitat i per aconseguir que es tramitin aquestes ajudes, primer s’ha de rebre una petició per part del govern autonòmic. Sabaté concreta que les actuacions funcionaran un cop establerta la zona d’emergència.

A banda de les actuacions més immediates als boscos i pels habitatges de primera residència, es troben les ajudes destinades als principals afectats d’aquest incendi: els agricultors i ramaders. L’alcalde de Flix, Francesc Barbero, ha explicat que demanaran una reducció sobre l’IRPF per a l’exercici de 2019 per a tots els afectats.

El subdelegat del govern a Tarragona concreta que l’Estat pot declarar la zona greument afectada a petició dels alcaldes si s’inclou l’incendi de la Ribera d’Ebre amb altres incendis del territori espanyol. Per immediatesa, Sabaté demana la declaració de zona d’emergència per part de la Generalitat.