La TAP i les llars de jubilats de la ciutat es converteixen en punts de vacunació de la grip

Publicat dijous 15 de Octubre de 2020 12:29
  • Tarragona Ràdio
  • Tere Ortega

La campanya de la grip s’ha iniciat aquest dijous amb l’objectiu d’incrementar les vacunacions en la població de risc i en els professionals sanitaris. La campanya incorpora com a novetat espais municipals. Seran els punts de vacunació de les àrees bàsiques de salut on costi més mantenir la separació necessària dels possibles casos de coronavirus en els CAP.

La Tarraco Arena Plaça és un dels llocs on es posarà la vacuna. També es podrà anar a la Llar Municipal de Gent Gran de Bonavista, la Llar de Jubilats de la Granja, la Llar de Jubilats de Sant Pere i Sant Pau, la Llar de Gent Gran Tarraco i la Llar de Jubilats de Sant Salvador.

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha explicat que han establert col·laboracions amb els ajuntaments per habilitar equipaments on la gent es pugui vacunar al marge dels Centres d’Atenció Primària. d’aquesta manera es garantiran les mesures de distància is seguretat. Per vacunar-se, els ciutadans han de contactar amb el seu CAP per demanar cita prèvia. Allà els donaran dia i hora per vacunar-se i els informaran del lloc on han d’anar. A més, els equips ja estan trucant als ciutadans, especialment als grups de risc.

 Aquest any vacunar-se contra la grip és especialment important perquè el coronavirus SARS-CoV-2 continua circulant.

La vacunació contra la grip s’adreça especialment a les persones que tenen un alt risc de complicacions en cas de patir la infecció, com ara:

 

· persones de 60 anys o més;

· dones embarassades i puèrperes;

· infants d'entre 6 mesos i 2 anys amb antecedents de prematuritat (nascuts abans de les 32 setmanes de gestació);

· persones amb malalties cròniques;

· persones de centres per a la gent gran o altres institucions tancades;

· persones amb obesitat mòrbida;

· persones que en cuiden d'altres que pertanyen a qualsevol dels col·lectius esmentats o que hi estan en contacte, i

· professionals de la salut, sociosanitaris i docents.