La Taula de Pobresa Energètica de Tarragona i Reus reprèn l'activitat

Publicat dimarts 23 de Març de 2021 19:14
  • Tarragona Ràdio

La Taula de Pobresa Energètica de Tarragona i Reus ha tornat a l'activitat amb la celebració del cinquè Plenari. Hi han près part unes quaranta persones, entre representants polítics i tècnics dels ajuntaments de Tarragona, Reus i altres municipis, de la Generalitat i dels Consells Comarcals del Baix Camp i del Tarragonès, membres d'entitats que treballen en l'àmbit de la pobresa energètica i representants de les empreses subministradores d'energia i aigua.

El Plenari, co-presidit per la consellera i presidenta de l'Institut Municipal de Serveis Socials de Tarragona, Carla Aguilar-Cunill, que s’ha celebrat aquest dimarts 23 de març a la tarda en format virtual. L'any passat, amb motiu de la pandèmia, el Plenari es va
haver d'ajornar, així que l'anterior es va fer l'any 2019 a la Casa Canals de la ciutat de Tarragona. 

A la reunió s'han tractat diferents visions sobre el tema de la pobresa energètica i diverses línies per fer front a aquesta problemàtica. 

De les dades que disposen els ajuntaments de Tarragona i Reus, destaca el fet que tot i que des de la Taula de la Pobresa Energètica s'ha treballat molt per tal que tothom que tingui dret al Bo Social se'n pugui beneficiar i s'ha aconseguit augmentar el nombre de persones beneficiàries de manera considerable, encara existeixen algunes dificultats d'accés en la factura de la llum.

Ara, amb la pandèmia, s'ha creat la figura del consumidor vulnerable i més famílies se'n poden beneficiar.