La Trono es converteix en una sala d'interrogatoris amb 'Pedro y el Capitán'

Publicat dimecres 09 de Octubre de 2019 12:29
  • Laura Casas
  • Sala Trono

Amb una escenografia mínima però amb un text potent de missatge perenne la Sala Trono presenta ‘Pedro y el Capitán’. El drama teatral escrit per Mario Benedetti arriba a la sala del carrer Armanyà amb un marcat accent tarragoní. Oriol Grau dirigeix aquesta obra que neix d’una coproducció dels col·lectius locals Teatro de Cerca i Trono Villegas.

Pep Linares i Paco Romero es posen a la pell de víctima i botxí, que interactuen entre sessions de tortura. Qui interroga a qui? Acabarà sent la pregunta que es faran els espectadors després d’aquesta obra que es podrà veure a la Sala Trono divendres, dissabte i diumenge.

El seu director, Oriol Grau, explica que el tema és dur però vigent, lamentablement, en molts països del món.

Pep Linares es passa l’obra lligat de mans i sent torturat per tal de fer-lo parlar i delatar els seus companys. No veiem, pròpiament, els seus botxins però sí com és sotmès a l’interrogatori de Paco Romero, que fa de «poli bo». Ell mateix ha explicat que textos com aquests són necessaris per no perdre la memòria sobre fets passats i que encara són contemporanis.

De ‘Pedro y el Capitán’ s’han programat funcions el divendres a les 20.30h, dissabte a les 18.30h i a les 20.30h i també diumenge a les 18.30h.