La URV acull una jornada sobre economia circular per acostar l'estratègia Europa 2020

Publicat dimarts 05 de Desembre de 2017 13:06
  • Tarragona Ràdio

La URV acull una jornada sobre economia circular per donar a conèixer l’estratègia Europa 2020. Serà el proper 15 de desembre durant tot el matí a la Sala de Graus del campus Catalunya. Inclou tres ponències i taules rodones. Tot plegat per enfocar els reptes de l’economia circular des de diversos vessants: social, econòmic, polític i empresarial.

“Les temàtiques socials als programes de la UE: gènere, economia circular i altres” serà la primera de les ponències, a càrrec de Paloma Pontón, de la URV. Tot seguit serà el torn de Francesc Gambús, diputat al Parlament Europeu i membre de la Comissió de Medi Ambient, Salut Pública i Seguretat Alimentària (ENVI), que contribuirà al debat amb una exposició sobre “Una nova manera de produir, una nova manera de consumir”.

Després d’una petita pausa, es farà una taula rodona en la qual diversos experts aportaran les seves experiències en economia circular i models més sostenibles, cadascú des del seu àmbit i empresa.

Tancarà el debat, amb una ponència de cloenda, el director del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible de la Generalitat (CADS), Arnau Queralt. Analitzarà les actuacions destacades per l'impuls de l'economia circular a Catalunya.

Europa 2020 gira entorn la reducció de residus, l’aprofitament de recursos i l’ús d’energies alternatives per afavorir el creixement i l’ocupació als països de la Unió Europea.

El conseller d'Educació, Ocupació i Desenvolupament Econòmic de l'Ajuntament de Tarragona, Francesc Roca, i del director de la Càtedra Tarragona Smart Mediterranean City de la URV, Santiago Castellà obriran la jornada. Està organitzada per Europe Direct Tarragona amb el suport de la URV i de la Fundació Tarragona Smart Mediterranean City.