Entrevista a Laura Román
Tere Ortega

La URV atorga a Laura Román la distinció Maria Antònia Ferrer pel seu treball de recerca i docència en favor de la igualtat

Publicat dimarts 13 de Març de 2018 12:40
  • Tere Ortega

La professora de la URV, Laura Román, ha rebut la distinció Maria Antònia Ferrer i Bosch per reconèixer la feina feta en favor de la igualtat entre homes i dones.

El lliurament del guardó s’emmarca en les celebracions del Dia Internacional de les Dones organitzades per la Universitat.

Laura Román és professora del Departament de Dret Públic i ha dedicat una part important de la seva trajectòria acadèmica a la recerca i la docència sobre el dret a la igualtat.

L’acte ha tingut lloc a la sala de graus del Campus Catalunya. La delegada del rector per a la Igualtat de Gènere de la Universidad Complutense de Madrid ha impartit la conferència ‘Políticas públicas para el cambio estructural de género en las universidades’.

Laura Román ha explicat a Tarragona Ràdio el seu treball en la recerca i la docència a l’entorn de la igualtat.

La distinció rep el nom de la historiadora molt vinculada a la ciutat, Maria Antònia Ferrer, i té l’objectiu de sensibilitzar sobre la necessitat d’eliminar les desigualtats i destacar els membres de la comunitat universitària que han contribuït a la igualtat entre els homes i les dones.

En l’edició de 2017, la distinció va ser per al Grup Regional d’Atenció a la Víctima dels Mossos d’Esquadra. Anteriorment havien rebut el guardó: Eulàlia Lledó, Rosa Queral, Dolors Comas d'Argemir, Montserrat Duch, les Professores de Química, Marta Selva, Montserrat Palau, Berta Ramos o el grup GREC.