La URV busca cofinançar amb fons europeus les obres de reforma de la Facultat de Ciències de l'Educació i Psicologia

Publicat dimarts 30 de Juliol de 2019 11:56
  • URV
  • Laura Casas

La URV busca poder cofinançar amb fons europeus les obres de reforma de la Facultat de Ciències de l'Educació i Psicologia a Sescelades. Les primeres accions de millora ja s’han activat. Són actuacions per acabar amb les humitats, adequació de serveis, retolació o canvis en l’aspecte exterior. Mentrestant, la Rovira i Virgili ha encarregat un estudi per determinar si l’edifici, dels anys 60, pot suportar una remodelació en profunditat. I és que aquesta és la intenció de la Rovira i Virgili un cop descartada la construcció de les noves facultats al campus Catalunya per no tenir garantit tot el finançament necessari.

La rectora de la URV, Maria José Figueras, ha explicat, en una entrevista a Tarragona Ràdio, que ja hi ha diversos projectes en marxa per tal d’actualitzar aquestes instal·lacions del campus de Sescelades. De moment, les intervencions que es facin s’assumiran amb diners propis però el repte, diu Figueras, passa per aconseguir unes ajudes FEDER destinades a centres de recerca. Allà hi aniria el Centre d’Estudis Avançats en Educació.

Recordem que les obres de la que havia de ser futura Facultat d’Educació al Campus Centre ja havien començat. De fet, s’havia executat la primera fase de més d’1 milió d’euros. La segona s’havia adjudicat però l’administració catalana no podia garantir els 19 milions necessaris per acabar el nou edifici. Això va provocar la paralització del projecte sense cap termini per a reactivar-lo.