La URV desenvolupa una app pionera al món com a tractament de la fibromiàlgia en adolescents

Publicat dimarts 10 de Febrer de 2015 12:17
  • Laura Casas

La URV desenvolupa una aplicació per a mòbils pionera al món que funciona com a tractament de la fibromiàlgia en adolescents.

Pren el nom de Fibroline i surt del treball realitzat des de l’any 2009 pel grup de recerca ALGOS de la universitat tarragonina.

L’aplicació es podrà descarregar de manera gratuïta en un parell de setmanes. Ara, es busquen voluntaris d’entre 14 i 24 anys, diagnosticats per fibromiàlgia o dolor crònic generalitzat, i que es vulguin sotmetre a aquest assaig clínic que tindrà unes 9 setmanes de durada.

L’app conté material audiovisual sobre la patologia, tècniques de relaxació i altres recursos, recordatoris per a un millor control de la medicació i també permet recollir notes sobre el què s’experimenta en cada moment. Tota aquesta informació es recull i es posa a l’abast del terapeuta, que pot conèixer al moment com va el tractament i la corresponent evolució.

El director del grup de recerca ALGOS de la URV, Jordi Miró, diu que l’aplicació busca millorar la qualitat de vida dels afectats i dels familiars. 

Segons els darrers estudis de què es disposen, la prevalença del dolor crònic entre nens i adolescents és de l’entorn del 30%, per sota del 6% pel que fa a la fibromiàlgia. Rocío de la Vega, membre del grup, detalla què es trobaran els usuaris de la nova aplicació. 

Es vol disposar d’un grup d’unes 30 persones per fer l’assaig clínic. L’objectiu, més endavant, serà fer extensible l’aplicació a altres àmbits de la salut.