La URV engega accions per atacar la taxa d'abandonament de més del 17% dels estudiants de primer curs

Publicat dimarts 15 de Gener de 2019 13:07
  • URV
  • Laura Casas

La URV engega un seguit d’accions per aconseguir que menys estudiants abandonin els estudis a primer curs. Al 2017-2018 la taxa va superar el 17%. La tendència ha anat a l’alça en els últims anys i per això s’han impulsat diferents mesures per corregir-ho.

Així, la Universitat Rovira i Virgili millorarà les jornades de portes obertes i d'acollida i el protocol d'actuació per a l'abandonament potencial a primer curs. I és que segons les dades presentades aquest dimarts, un 23% dels alumnes que deixen els estudis ho fan perquè no se senten motivats pel grau. Prop del 10% dels alumnes ho fan perquè no superen el règim de permanència que els obliga a aprovar 12 crèdits, un altre 10% per conciliació laboral i per problemes de transport, entre d'altres.

En aquest sentit, la universitat manté converses amb l'ATM i amb l'alcalde de Tarragona per millorar qüestions de mobilitat. Un dels objectius és que l’alumnat també es pugui beneficiar de la rebaixa del 25% que s’aplicarà properament als autobusos municipals entre la gent empadronada a la ciutat. La vicerectora d’estudiants i ocupabilitat, Maria Bonet, explica que cal millors connexions, especialment entre els nuclis perifèrics a Tarragona i Reus.

La rectora de la URV, Maria José Figueras, diu que han de vetllar per captar més estudiants però també perquè s’acabin quedant i finalitzin els estudis en el temps que pertoca.

També es reforçaran els cursos zero en aquells estudis i matèries més complexes. Per encabir-los, la URV es planteja moure el calendari i començar les classes després de Santa Tecla.