La URV i el Santander amplien l'acord per potenciar la docència, la recerca i la projecció internacional

Publicat dimarts 23 de Juliol de 2019 18:19
  • Tarragona Ràdio

La rectora de la Universitat Rovira i Virgili María José Figueras, i el president de Santander Universidades, Matías Rodríguez Inciarte, han renovat i ampliat el conveni de col·laboració entre les dues institucions per al desenvolupament d’activitats de docència, recerca i transferència del coneixement.
També estableix la millora dels processos de gestió acadèmica i busca donar més relleu a la projecció internacional de la URV.
El Santander aportarà aquest any 450.000 euros a la URV.
L’acord potencia les accions d’emprenedoria i creació d’empreses a través de la plataforma URV Emprèn i la Càtedra sobre el Foment de l’Emprenedoria i la Creació d’Empreses, que dirigeix el professor Xavier Càmara.
El Santander col·laborarà també amb els programes de suport a la recerca, beques de mobilitat internacional amb universitats europees i llatinoamericanes, els premis i beques a estudiants de màster, i les ajudes a estudiants de grau amb dificultats econòmiques.
L’acord contempla també la concessió de tres ajudes Martí i Franquès, adreçades a investigadors pre doctorals, que se sumen a les nou ja vigents, amb una assignació total de 270.000 euros. A través del Programa Santander URV d’ajudes extraordinàries de Grau, es dotaran aproximadament 32 beques amb 30.000 euros. Pel que fa al Programa de Beques Santander de Màster, se’n beneficiaran 10 estudiants amb una assignació total de 30.000 euros.
L’acord preveu mantenir l’emissió de la Targeta Universitària Intel·ligent de la comunitat universitària.
Es renova també la Càtedra Universitat i Regió del Coneixement, que dirigeix el professor Manel Vallès.