La URV impartirà els ensenyaments en modalitat de docència mixta

Publicat divendres 18 de Setembre de 2020 12:18
  • Tarragona Ràdio

La URV reduirà la presencialitat als campus per no contribuir a la propagació de la pandèmia i tots els ensenyaments s’impartiran en la modalitat de docència mixta. Es prioritzaran les activitats presencials del primer curs de grau. Aquesta és la resolució emesa aquest divendres per la rectora, Maria José Figueras. El curs arrencarà amb 14.000 estudiants i més de 2.000 treballadors als campus per no contribuir a una propagació superior de la pandèmia. S’han instal·lat càmeres a les aules que permetran enregistrar les classes i ser emeses per als estudiants que hagin de seguir-les des de casa.

Per als estudiants de primer curs i per a assignatures d’altres cursos, es poden fer classes teòriques en grups reduïts (al voltant de 30 estudiants), si es pot mantenir la distancia de seguretat d’1,5 metres i l’espai permet ventilació. També es poden fer activitats lectives a l’aire lliure si es manté la distància de seguretat, sempre que el nombre d’estudiants convocats simultàniament al campus no sigui superior a 300.

Per poder fer un seguiment de les persones que han compartit espais en un moment determinat, en cas que es produís un contagi a les instal·lacions de la URV o de la Fundació URV, el professor o la professora responsable de l’activitat docent ha de tenir identificats tots els estudiants que participen en cada grup. Per això la Universitat treballa per tenir preparat un sistema de registre complementari basat en la lectura d’un codi QR a les entrades i sortides d’aules o espais docents.

És obligatori l’ús de la mascareta sempre en tots els campus i en tota mena d’activitats, i són primordials altres mesures com la ventilació adequada del espais, el rentat de mans i la distància interpersonal.