Autor: Joan Mercadé

Autor: Joan Mercadé

La URV inaugura el nou curs amb un augment d'estudiants de grau i màster

Publicat dimecres 09 de Octubre de 2019 12:34
  • Joan Mercadé

La Universitat Rovira i Virgili obre oficialment el curs acadèmic 2019-2020 amb l’entrada de 3.136 nous alumnes i la preocupació per l’ofegament econòmic que pateix juntament amb la resta d’universitats catalanes. Precisament la rectora, Maria José Figueras es trobarà aquesta tarda amb el vicepresident econòmic de la Generalitat, Pere Aragonès. Ho farà juntament amb els seus homòlegs a la resta d’universitats públiques del país.

La rectora s’ha mostrat “molt satisfeta” perquè els estudiants de grau han augmentat en un 1,4%, fet que implica el creixement continuat de la Universitat. El nombre d’estudiants de nou ingrés que ha rebut la Rovira i Virgili aquest any ha estat de 3.136. Pel que fa als màsters, l’increment ha estat més significatiu, amb un 3%. Aquesta dada, però, és provisional, ja que les inscripcions als màsters encara estan actives.

María José Figueras ha destacat algunes novetats per aquest nou curs acadèmic. Es farà una prova inicial de nivell d’anglès als estudiants que entrin a la Universitat i es cursarà una assignatura nova d’ocupabilitat que permet introduir un mòdul d’inserció laboral, que s’engega aquest curs a tots els graus i com a pilot a 5 màsters i 2 programes de doctorat.

Els estudis amb més demanda són els de sempre: medicina, infermeria, bioquímica i biotecnologia. El màster d’educació també ha estat el més ocupat entre tots els que ofereix la Universitat.

La rectora de la Universitat tornarà a Barcelona on aquesta tarda es reunirà amb el Conseller d’Economia i Finances de la Generalitat, Pere Aragonès. Figueras s’ha mostrat esperançada de què es pugui fer un increment en les universitats públiques, un fet que no passa des de l’any 2017.