La URV oferirà el curs vinent un nou grau d'Enginyeria Matemàtica i Física per 'retenir' talent

Publicat dijous 27 de Febrer de 2020 18:40
  • ACN

El grau d'Enginyeria Matemàtica i Física serà la gran novetat de la Universitat Rovira i Virgili per al curs vinent. Amb aquest títol es vol retenir al territori un perfil d'estudiants "d'altes capacitats" que fins ara havien de marxar a fora. D'entrada s'oferiran 20 places -amb la intenció d'arribar a 40 més endavant- i implicarà fins a cinc departaments de la institució que hi aportaran el professorat.

El vicerector de Programació Acadèmica i Docència, Domènec Puig, assegura que "és un esforç molt important en una època de restriccions pressupostàries". Considera que "era un àmbit llargament reivindicat per l'entorn".

La programació del curs 2021-2022 també inclourà el nou màster de Catàlisi Sostenible i el nou doctorat en Bioinformàtica.  Enguany la URV ha fet una prova de nivell d'anglès a 2.338 estudiants de primer de grau, dins el pla de foment de terceres llengües impulsat aquest curs. La rectora, María José Figueras, ha explicat que les proves constaten un nivell "molt baix", atès que gairebé el 75% no arriben al nivell B2.

D'altra banda, el Consell de Govern ha aprovat concedir a Federico Mayor Zaragoza la medalla de plata de la institució amb motiu del 75è aniversari de la UNESCO, institució que va dirigir entre el 1987 i el 1999.