La URV ofereix un postgrau de mediació amb pràctiques en organismes tarragonins

Publicat dimecres 01 de Octubre de 2014 18:27
  • Miguel González

La URV ofereix un post grau sobre mediació de conflictes que permetrà fer pràctiques en organismes de Tarragona.
A través de la Càtedra d'Habitatge de la universitat i la Fundació URV es pot optar al Diploma d’Especialització en Mediació. ´wes la tercera vegada que s’ofereix el postgrau, dos com a tal i una anterior com a mòdul. Els estudis van dirigits a diplomats, llicenciats i graduats, així com a professionals dels àmbits empresarials, de l’Administració Pública, social, de la salut, centres educatius i gestió de recursos humans. Per aconseguir l’homologació, el curs es divideix en tres mòduls: mediació d’àmbit general, dret privat i familiar.
Com a novetat, enguany els estudiants podran realitzar les seves pràctiques en organismes com l’Ajuntament de Tarragona, el Col•legi d'Advocats de Tarragona o el Servei de Mediació Penal de la Generalitat de Catalunya, entre d’altres.
L'advocada mediadora i professora del postgrau, Emma López, explica que la mediació s’ha d’entendre com un acompanyament a l’actual sistema jurídic. L’objectiu final és que les persones que ho requereixin s’adrecin als diferents serveis de mediació, tal i com ja se sol fer amb la intervenció comunitària, per resoldre els seus conflictes.

 

La formació emprarà el sistema d’estudis rollplay, basat en l’anàlisi i actuació a partir de casos reals.
El postgrau s’iniciarà el dia 18 d’octubre, amb classes online i presencials. La inscripció encara està oberta.