Autor: URV

Autor: URV

La URV, reconeguda internacionalment per un projecte sobre el tractament de l'ictus

Publicat dilluns 02 de Desembre de 2019 19:52
  • Joan Mercadé

Una recerca de la Universitat Rovira i Virgili sobre l’ictus rep el premi internacional de la Societat Espanyola d’Infermeria Neurològica. L’objectiu és validar el Health coaching com un instrument que permet a les persones que han patit un ictus “prendre consciència sobre el seu comportament i poder marcar-se un objectiu de canvi focalitzat en la seva pròpia salut”.

El projecte premiat, sota el nom “Validació de l’instrument coaching. La salut després de l’ictus”,  el van presentar la doctoranda Mireia Larrossa i Sílvia Reverté, directora de la tesi i professora al campus Terres de l’Ebre. En la investigació també hi han participat neuròlegs i infermers del Servei de Neurologia de l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa.

El projecte es farà a homes i dones de més de 18 anys, amb un diagnòstic d’ictus confirmat de més de tres mesos i sense afectació neurològica. El coaching és important per fer un canvi d’hàbits, sobretot en persones que han patit un ictus. Tenen més probabilitat de reincidir i amb una afectació més greu, el que fa que l’assistència sigui molt important per fer una prevenció secundària. S’ha de controlar la hipertensió, la diabetis o el colesterol, així com seguir unes pautes per adquirir uns hàbits de vida més saludables.