La variant del Corredor Mediterrani entre Vandellòs i Tarragona es posarà en marxa abans que acabi l’any

Publicat dijous 10 de Octubre de 2019 14:05
  • Tarragona Ràdio

La variant del Corredor Mediterrani entre Vandellòs i Tarragona es posarà en marxa abans que acabi l’any. Ho confirma Foment i l’Adif, que ha finalitzat el període de proves i els recorreguts de fiabilitat en aquest tram, actuacions necessàries per tramitar la posada en servei d'aquesta infraestructura.

Segons s’informa en un comunicat, durant cinc dies s'han realitzat 386 recorreguts de fiabilitat entre l'Hospitalet de l'Infant i l'estació d'alta velocitat del Camp de Tarragona, completant aproximadament 15.000 km. S’explica que els primers resultats d'aquesta fase de les proves són altament positius.

El següent i últim escenari abans de l'enllaç de la variant i la seva posada en servei serà el període de formació de maquinistes de Renfe. La inversió en la nova infraestructura ha estat d'uns 700 milions d’euros.

Recordem que per aquest tram circularan els trens que ara passen per la línia de la costa, i que ara ho fan per via única. A partir de llavors, els combois no arribaran fins al centre Salou, sinó que ho faran fins a Salou-PortAventura. La Generalitat i diferents municipis de la Costa Daurada ja treballen per desmantellar les vies i implementar un tren-tram.

El nou corredor permetrà escurçar els trajectes entre Barcelona, València i Alacant en uns 30 minuts perquè, amb la seva posada en marxa, passarà a connectar amb la línia del TAV a l'estació del Camp de Tarragona.