La Via Làctia de Cadiach enllaçarà el Gyachung Kang (7.952m) i el Cho Oyu (8.201m)

Publicat dijous 28 de Novembre de 2013 13:32
  • Alpinisme
  • Òscar Cadiach
  • Muntanya
  • Josep Suñé

La Gran travessa de la Via Làctia d’Òscar Cadiach enllaçarà el Gyachung Kang (7.952m) que és el set mil més alt del món amb el Cho Oyu (8.201m).

Aquest difícil repte comporta pujar aquest cim de l’Himàlaia, situat a prop de l’Everest, al Tibet, i fer un recorregut crestejant uns 7 quilòmetres fins a coronar el vuit mil, situat en un altre país, al Nepal.

Aquesta aventura és el +1 del projecte de l’alpinista tarragoní per aconseguir els 14 cims més alts de 8.000 metres del planeta, i representa una primera mundial, que mai abans ningú havia assolit.  

Cadiach ha dit que l’acompanyarà el català, Jordi Coromines, en una cordada que també podria comptar amb l’austríaca, Gerlinde Kaltenbrunner. Una alpinista que es va convertir l’agost de 2011 en la primera dona en coronar els 14 cims de més de 8.000 metres del món, sense ajuda d’oxigen, després de fer el K-2.

L’expedició es farà a la propera primavera, a l’espera de poder aconseguir fins llavors tot el suport necessari. 

Després de la Via Làctia, Cadiach ja podrà pensar en el  Broad Peak, (8.047m) per tancar el seu compte particular amb els 8.000. Aquest expedició l’ha programat el juny de 2014. A més, tothom que ho vulgui el podrà acompanyar durant 25 dies en un trekking al Baltoro, un dels recorreguts de muntanya més espectaculars del planeta.

La presentació dels diferents projectes s’ha fet aquest dimecres al vespre a l’antiga Fàbrica Damm de Barcelona. Hi han pres part més de 250 persones, entre amics, familiars i alguns pioners de l’alpinisme i l’escalada del país, com Josep Manuel Anglada o Elisabeth Vergés, entre d’altres.

L’acte, presentat pel meteoròleg, Daniel Ramírez, ha comptat amb la interpretació de la pianista tarragonina, Maria P. Peñafiel i, en acabar, s’ha projectat el documental  “Més enllà del Kumbakharna", un homenatge de Cadiach al poble sherpa, encarnat en la figura de Mingma Sherpa, el primer nepalí en assolir els 14 vuits mil.

L’alpinista ha engegat una campanya de micromecenantge, amb aportacions mínimes de 10 euros. Amb aquest import els que hi col·laborin rebran una postal des del Camp Base del Gyachung Kang.

A mida que puja l'aportació, hi ha la possibilitat de sortir a la pel·lícula que l'alpinista rodarà sobre aquesta aventura inèdita. 

Cadiach ens explicarà els detalls del projecte aquest dijous (10-11h) al programa "El Pont de Mahoma" de Tarragona Ràdio. També conversarem amb Anglada i Vergés, entre d'altres.