Georgina Rodríguez.

Georgina Rodríguez.

La violència masclista a les xarxes, problema a combatre

Publicat dimecres 27 de Febrer de 2019 12:09
  • Tere Ortega


Georgina Rodríguez

La violència masclista a les xarxes socials és un problema que va en augment i que afecta especialment joves i adolescents.

El Consell Nacional de la Joventut de Catalunya ha presentat a Tarragona un projecte educatiu que aborda l'assetjament i les noves tecnologies. Amb el suport de l'Institut Català de la Dones i sota el nom d'Unfollow a les violències masclistes' s'ha elaborat una guia de recursos per prevenir el masclisme a les xarxes. La poden descarregar joves i educadors. També s'ha programat formació presencial i fitxes a distribuir per escoles, esplais o centres juvenils.

La representant del secretariat del Consell Nacional de la Joventut, Georgina Rodríguez, ha explicat a Tarragona Ràdio que el masclisme a les xarxes no afecta només als joves. Són rols que es copien de la societat. L'objectiu és donar eines als professors i educadors per tractar aquests conflictes a través de les xarxes socials a classe o a l'esplai. Aposten per abordar la problemàtica allunyant-la de la prohibició de l'us de les xarxes.