La Xarxa Santa Tecla justifica l'empitjorament de les condicions de feina per la retallada pressupostària de la Generalitat

Publicat divendres 08 de Juny de 2018 10:04
  • Tarragona Ràdio

La direcció de la Xarxa Santa Tecla justifica l’empitjorament de les condicions de feina a l’Atenció Primària per la retallada pressupostària de la Generalitat. Aquest divendres, els treballadors de diverses Àrees Bàsiques, entre elles la de Llevant, protagonitzaran una aturada a les portes del centre. En un comunicat, la direcció de l’organització afirma que respecta profundament les accions impulsades pels representants dels treballadors. Sostenen que subscriuen la pràctica totalitat de la situació descrita pel Comitè d’Empresa i expliquen que la situació està motivada per l’infrafinançament sofert pels serveis d'atenció primària en els pressupostos de la Generalitat dels darrers 8 anys.

En el comunicat, la direcció de la Xarxa Santa Tecla manifesta que en les circumstàncies actuals i amb els recursos limitats disponibles, el principal objectiu és garantir una atenció i unes condicions laborals adients als seus centres de salut, «sempre posant com a prioritat l'eficiència en l'assistència a la ciutadania». Afegeixen que estan treballant per assolir un finançament just per a les 6 ABS del territori, que ostenten, afirmen,una de les ràtios pressupostàries més baixes de tot Catalunya.

Els treballadors de l’Atenció Primària protesten contra les «importants i progressives càrregues de treball» i per la «reducció de la retribució econòmica». La plantilla critica que «fa anys que suporten càrregues de treball importants i progressives».