L’accés a l’Escullera estarà tancat fins aquest dimarts pel fort onatge

Publicat dilluns 20 de Gener de 2020 12:05
  • Tarragona Ràdio
  • Laura Casas

L’accés al Passeig de l’Escullera estarà tancat encara fins aquest dimarts. I és que el temporal ens afectarà, especialment, en forma de mala mar, amb onades d’excepcionalitat que fan extremar les precaucions. El Port de Tarragona també ha adoptat altres mesures com ara retirar els vaixells de la zona de fondeig, fer entrar a port els de dimensions més petites i allunyar mar endins i amb el motor en funcionament els més grans.

Ho ha explicat a Tarragona Ràdio el president de l’Autoritat Portuària, Josep Maria Cruset. Diu que, segons les prediccions, es podrien registrar onades de més de 9 metres, que superarien en tres metres el màxim històric. Cruset demana a la població màxima prudència i no acostar-se als indrets de més perill del litoral.

De moment, el temporal no està fent estralls a Camp de Tarragona. De moment, el temporal no està fent estralls a Camp de Tarragona. Fins aquest migdia, els Bombers han rebut 4 avisos del camp de Tarragona i 5 de les Terres de l’Ebre. En total a Catalunya, han estat 960 avisos, la majoria a les comarques litorals del nord de Barcelona i Girona.Ara bé, tot el transport escolar de la Terra Alta ha quedat suspès aquest dilluns al matí a causa de la neu. El temporal també ha obligat a tancar centres escolars de diversos municipis de la comarca, concretament l'institut escola de Batea, amb 260 alumnes afectats; l'escola de Caseres, amb 9 alumnes afectats; a la Pobla de Massaluca, amb 13, i al Prat de Comte, amb 11 alumnes afectats. No han pogut arribar mestres a les escoles. I és que ha nevat en punts com Tivissa, Roquetes i Falset.

Les ratxes de vent han estat excepcionals aquesta matinada a sectors del litoral central, segons ha informat el Servei Meteorològic de Catalunya. A Cabrils (Maresme) s'han registrat cops de vent de 116 quilòmetres per hora, els més forts dels seus gairebé 13 anys de dades.