L'AEQT evita valorar el seguiment de la vaga i reivindica la seguretat del sector

Publicat dijous 20 de Febrer de 2020 05:57
  • Tarragona Ràdio

L’AEQT ha evitat valorar el seguiment de la vaga. L'Associació Empresarial Química de Tarragona ha emès un comunicat després de la manifestació en el qual ha remarcat el compromís amb la seguretat de les companyies i ha recordat les "condicions laborals més avantatjoses que la mitjana industrial". També ha assenyalat que les reivindicacions de la jornada "no s’ajusten a la realitat de la indústria química de Tarragona" i que les empreses treballaran per "revertir aquesta percepció i recuperar la confiança".

Al matí, la patronal química va denunciar que en alguns casos tant al polígon Nord com al polígon Sud no es va permetre accedir amb normalitat a les instal·lacions a personal que formava part dels serveis mínims acordats. L’AEQT troba inadmissible aquesta situació, tot recordant que els serveis mínims es decreten per motius de seguretat. L’entitat explica que aquestes situacions han obligat el personal dels torns de nit a allargar la seva jornada a l’espera de poder dur a terme el canvi, que en alguns casos no s’ha pogut efectuar fins passades més de tres hores.

L'associació ha afirmat que l'explosió a IQOXE va ser "una situació excepcional", i que "la indústria química de Tarragona ha estat un referent de seguretat durant 50 anys i així seguirà sent amb la col·laboració de tots els agents involucrats".