L'ajornament de les eleccions del 14-F pren força

Publicat dimecres 13 de Gener de 2021 16:34
  • ACN

Cada vegada hi ha més dubtes sobre les eleccions del 14-F i tot apunta que s'acabaran ajornant. La decisió final es prendrà divendres a la taula de partits. El Govern proposarà en aquesta reunió l'ajornament dels comicis si no hi ha un consens alternatiu entre els partits. Part de l'executiu en funcions situa la nova data electoral entre maig i juny. I pel que fa a les formacions polítiques, el PSC és l'únic que es manifesta obertament partidari de mantenir la data, Cs i la CUP reclamen un ajornament, els comuns expressen dubtes i el PPC diu que no es pronunciarà fins a escoltar les explicacions de divendres.

La cap de llista de la CUP per Tarragona, Laia Estrada, s’ha mostrat partidària aquest dimecres d’ajornar les eleccions i acompanyar la decisió d’un seguit de mesures en favor de la societat.

Dijous es farà una reunió tècnica en què està previst que s'actualitzi la previsió del Departament de Salut sobre l'evolució de la pandèmia. El passat dilluns, en una altra reunió tècnica del Govern amb els partits, es va traslladar un pronòstic dolent de la covid-19 per a les pròximes setmanes: Pic màxim de contagis just a l'inici de la campanya electoral i màxima pressió hospitalària pocs dies abans de la jornada electoral.