L'Ajuntament buscarà cofinançament amb la Generalitat per unir els campus i el centre amb carril bici

Publicat dilluns 05 de Agost de 2019 13:24
  • Ajuntament de Tarragona
  • Josep Suñé

El Govern municipal buscarà cofinançament amb la Generalitat per tirar endavant els carrils bici que han d’unir els campus universitaris i els barris amb el centre de la ciutat.

Ho ha anunciat en una entrevista a Tarragona Ràdio el portaveu del Govern i conseller de Territori i Mobilitat, Xavier Puig.

La voluntat és iniciar les obres a principi de l’any que ve en una primera fase que unirà el campus de Sescelades, a Sant Pere i Sant Pau, amb el campus Catalunya, per seguir també fins a la plaça Imperial Tarraco.

La següent fase es farà a continuació i crearà un nou fil de carril bici des de la plaça Imperial fins a la zona del concessionaris del pont del Francolí, on hi ha un pàrquing dissuasiu.

La intenció és connectar des d’aquí fins a l’antiga universitat Laboral amb la idea que tant els estudiants com la resta d’usuaris trobin una ciutat amable i pacificada pel que fa a la mobilitat.

El conseller republicà ha avançat a Tarragona Ràdio que buscaran el cofinançament amb la Generalitat.

El nou govern també es planteja habilitat aquesta zones per a poder circular en bicicleta o patinet a l’antic traçat de l’N-340, fins a la Mora i cosint també l’accés a les diferents platges.

Assegura que la mobilitat neta, sana i sostenible és una de les prioritats del nou Govern d’ERC i d’en Comú Podem.

És una antiga reivindicació de la Universitat Rovira i Virgili que també beneficiarà els estudiants d’un total de 18 centres educatius.

Puig ha lamentat que l’anterior Govern, del PSC i el PP, no hagués fet tots els passos per aconseguir cofinançar el projecte amb el govern Català. De fet, l’anterior executiu ja va quantificar el cost del projecte en uns 400.000 euros.

El carril bici connectara els dos campus amb l’estació d’autobusos de la Plaça Imperial Tàrraco. També es plantejarà unir-lo amb Sant Salvador i Sant Ramon i amb el carril bici que arriba des de Ponent.